De meeste mensen schilderen alleen de muren aan de binnenkant en dat is best wel zonde. Door de buitenkant van het huis te schilderen, wordt de hele uitstraling anders. Je kan er dus voor zorgen dat de buitenkant van het huis nog beter aansluit op de binnenkant van het huis. Er zijn wel vier belangrijke aandachtspunten als je de buitenkant wil schilderen. Die aandachtspunten vind jij hieronder! 

Weeromstandigheden

In principe zou je binnen altijd wel de muren kunnen schilderen. Om buiten te schilderen, zit dat toch net even ietsjes anders. Waarschijnlijk kan je het beste de buitenkant van het huis schilderen in de lente of misschien de herfst. Het is in ieder geval van belang dat het buiten niet regent en dat de temperatuur niet belachelijk hoog is. De verf waarmee je het huis wil schilderen, kan slecht reageren op bepaalde temperaturen. Daarnaast zorgt de regen er natuurlijk voor dat de verf gewoon wegspoelt. Je kan dus beter deze weersomstandigheden zo veel mogelijk ontwijken.

Staat van het huis

Voordat je begint aan het schilderen van de buitenkant van het huis, zal je moeten kijken in wat voor staat het huis is. Bij professionele schilderbedrijven zoals Mascolorie schilderwerken wordt het huis altijd eerst geïnspecteerd. Sommige problemen zullen eerst aangepakt moeten worden voordat je kan starten met schilderen. Denk bijvoorbeeld aan rotte plekken waar je niet zomaar verf overheen kan schilderen. Pas als het huis helemaal klaar is voor schilderen, kan je er ook echt mee gaan beginnen. 

Egaal huis

Op het moment dat alle problemen zijn aangepakt, zal het huis egaal moeten worden gemaakt. Het huis moet egaal zijn om het buiten schilderwerk goed aan te kunnen brengen. Dit is dus een belangrijk aandachtspunt als jij de buitenkant van het huis wil schilderen. Om alles egaal te krijgen, moet je eerst gaan schuren. Hier kan je het beste een schuurmachine voor gebruiken, omdat het best wel zwaar werk is. Als het nodig is, zal je zelfs nog moeten plamuren. Vind jij dit allemaal veel te veel werk? Kijk dan voor een professionele schilder Oegstgeest.

Goede grondverf

Het doel van de buitenkant van het huis schilderen is waarschijnlijk dat je er lang van kan genieten. Om er lang van te kunnen genieten, zal je goede grondverf moeten gebruiken voordat je de ‘echte’ verf aanbrengt. Als je deze stap overslaat, kan de verf niet goed hechten aan het huis en kan het heel snel lelijk worden. Vergeet trouwens niet om van tevoren alles eerst schoon te maken voordat je de grondverf aanbrengt. Dit zorgt ervoor dat de grondverf voor een lange tijd goed blijft zitten op het huis.