Je ramen maken een groot deel uit van je huis. Het kan je huis maken of kraken. Alles kan perfect ingericht zijn en helemaal netjes, maar vieze ramen kunnen een hele grote impact hebben. Veel mensen vinden het lastig om de ramen netjes te houden en daarom zal ik in dit blog een aantal tips geven. Zo blijft je huis er weer heerlijk fris uit zien.

Hoe kun je het beste alle ramen schoonmaken?

Om zo snel en goed mogelijk de ramen schoon te maken heb je een aantal dingen nodig. Zo moet je een schoonmaakmiddel hebben, een spons, een microvezeldoek, een raamtrekker en een zeem. De eerste stap is de ramen wassen. Maak een sopje met heet water en het schoonmaakmiddel. Met de spons kan je de ramen gaan schoonmaken, het ergste vuil haal je hiermee weg. Voor het beste resultaat doe je dit 2 keer.

Hierna ga je de ramen afnemen. Dit doe je met de trekker. Trek banen van boven naar beneden en zorg ervoor dat je de banen ook overlapt, op deze manier krijg je geen strepen. Maak de trekker tussendoor goed schoon met de zeem omdat je anders ook strepen gaat krijgen en dit is zonde.

Ten slotte is het zaak dat je met de microvezeldoek de kozijnen afneemt. Hier zit vaak namelijk veel stof en dit zorgt ervoor dat je ramen veel sneller weer vies zijn. Als je ook deze schoon hebt gemaakt ben jij helemaal klaar met je ramen spik en span krijgen.

Maak het een regelmaat

Een klusje als ramen wassen vind niemand leuk en blijft daarom vaak ook lang liggen. Het beste is om dit een regelmaat te maken omdat hoe consequenter je dit doet, hoe minder werk het is. Als je het te lang laat liggen kost het meer moeite en werk om het raam schoon te maken omdat er meer vuil op zit.

Huur een schoonmaakbedrijf in

Mocht je er hierna nog steeds moeite mee hebben of er simpelweg geen tijd voor hebben, geen probleem. Je kan een professioneel schoonmaakbedrijf inhuren om dit voor jou te doen. Ze hebben alle ervaring en kennis om de ramen voor jou schoon te maken. Dit scheelt jou natuurlijk veel tijd en moeite. Je hebt tegenwoordig veel schoonmaakbedrijf voor thuis die er speciaal zijn voor particulieren. Deze bedrijven zijn er dus speciaal voor bij mensen thuis, dus kunnen jou met alles helpen.