Als je op zoek bent naar een manier om je producten of persoonlijke bezittingen op te slaan, dan wil je uiteraard dat je spullen altijd veilig worden opgeslagen. Er is vaak veel ruimte nodig om alle spullen op te kunnen slaan. Bijvoorbeeld voor het opslaan van handelsgoederen of spullen waarvoor je geen ruimte meer hebt om deze thuis te kunnen bewaren. Zeker bij grote spullen is het praktisch om een loods te hebben. Tegenwoordig is het mogelijk om een loods in allerlei soorten en maten te bestellen. Het is zelfs mogelijk om ze gemakkelijk zelf op te bouwen, zodat je meteen aan de slag kunt.

De ideale loods kiezen

Het kiezen van de ideale loods kan best ingewikkeld zijn. Zo kan het zijn dat je kiest voor een loods huren op een vaste opslaglocatie. Het nadeel daarvan is dat je vaak een huurbedrag per vierkante meter betaalt. De prijzen daarvan kunnen zeker oplopen. Daarom is het goed om erbij stil te staan of het misschien ook mogelijk is om een zelfbouwloods te bestellen. Zo’n loods kun je volledig zelf op een plek neerzetten waar je wilt. Controleer uiteraard wel eerst even van tevoren of dat ook mag van de gemeente. Maar over het algemeen mag je zo’n loods op je privégrond neerzetten. Welke loods past dan bij jou?

Loods voor werkruimte

Als het gaat om het werken met (grote) machines en het vervaardigen van producten, is de kans groot dat een schuurtje achter de woning het probleem niet volledig op zal lossen. Je hebt echt de ruimte nodig om goed en snel te kunnen werken. Het is dan handig als je genoeg bewegingsruimte hebt. Dit noemen we een loods als werkruimte. Dergelijke loodsen kun je in verschillende maten huren of zelfs kopen. Een zelfbouwloods bouw je zelf op en je koopt hem in één keer. Zo kun je de kosten in de hand houden. Voordeel van een dergelijke loods is, is dat het mogelijk is om te kiezen voor een geïsoleerd exemplaar. Op die manier heb je het niet snel koud als je in koudere omstandigheden aan het werk bent in het gebouw.

Loods voor opslag

Als je geen loods nodig hebt om in te werken, maar om je grote verzameling aan spullen op te slaan, is een zelfbouwloods toch een goed idee. Je kunt deze loods namelijk ook gebruiken als opslag. Het prettige aan een dergelijke loods is dat ze verkrijgbaar zijn met breedtematen van tussen de 4 en 22 meter. De lengte en dieptematen zijn er vanaf 6 meter tot en met onbeperkt. Een loods voor opslag heeft meestal een hellingshoek van 20 graden aan het dak.