Het wordt steeds warmer weer wat betekend dat de zomer er weer aankomt. Veel mensen kunnen niet wachten om weer lekker buiten in de zon te zitten. Om lekker in de tuin te kunnen zitten moet de tuin wel af zijn, maar hoe maak je de tuin zomerklaar? Dit zijn tips om je tuin zomerklaar te maken.

Groene aanslag weghalen

Ben je van plan je tuin zomerklaar te maken? Dan is het slim om al de groene aanslag wat op de tegels en misschien zelf op de buitenmeubels is gekomen weg te halen. Dit kun je doen met een hogedrukspuit of met de hand. Als je het met de hand gaat doen kan dit wel veel tijd kosten. Wil je het snel doen, dan is een hogedrukspuit aan te raden. Pas wel op met een hogedrukspuit, hier kun je ook spullen en planten kapot mee spuiten door de kracht die erachter zit.

Dode takken en blad weghalen

Bij het zomerklaar maken van je tuin hoort natuurlijk het weghalen van dode takken en blad. Dit zorgt namelijk ook voor een niet opgeruimde sfeer en is het zitten in de tuin met familie in de zomer een stuk minder prettig,

Gras maaien en verticuteren

Heb je last van mos of oud gras, dan is het tijd om te verticuteren. Dit betekent dat het ongewenste groen uit je grasmat wordt verwijdert. Hierdoor kan er meer licht en vocht worden ingetrokken in het gras. Wat ook belangrijk is het regelmatig maaien van het gras. Om je gras langer mooi te houden is het slim om jouw gras eens per jaar te bemesten. Zo blijft je gazon gezond en sterk.

Nieuw tuinbankje

Ten slotte het vervangen van dat oude versleten spullen en het kopen van een nieuwe. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tuinbankje, deze geeft een zomerse sfeer en is erg praktisch. Dit zorgt voor een veel mooiere uitstraling dan een oud bankje.