Op het moment dat je de keuze maakt om een specifiek speelhuisje te kopen zal je tot de conclusie komen dat er op de markt heel wat mogelijkheden zijn terug te vinden. We maken op dit vlak een onderscheid tussen enerzijds de plastic speelhuisjes en anderzijds bijvoorbeeld een houten speelhuisje. Ondanks het feit dat het jarenlang vooral de plastic exemplaren waren die een aanzienlijke populariteit genoten is daar ondertussen grotendeels verandering in gekomen. Het zijn tegenwoordig dan ook voornamelijk de houten speelhuisjes die erg vaak worden aangekocht. Ben jij ook van plan om tot aankoop van zo’n speelhuis over te gaan, maar wil je hier graag meer over ontdekken? Wij hebben alvast alle voordelen voor jou verzameld en op een rijtje gezet hier op deze pagina!

1.) Deze speelhuisjes beschikken over een mooie uitstraling

In eerste instantie geldt voor een speelhuisje dat is gemaakt van hout dat ze over een zeer mooie uitstraling beschikt. Heel wat mensen blijken dan ook in de praktijk niet bepaald een grote fan te zijn van speelhuisjes die gewoon uit plastic of polyester zijn vervaardigd. Ze beïnvloeden volgens velen dan ook veel te sterk het (natuurlijke) karakter van de tuin. Daar kunnen we ons best wat bij voorstellen. Indien ook jij deze mening deelt zal je echter in de praktijk kunnen vaststellen dat de keuze voor een houten speelhuisje al zeer snel kan zijn gemaakt. Dergelijke speelhuisjes hebben namelijk een mooie, natuurlijke uitstraling die uitstekend past bij de meest prachtige tuinen die er bestaan.

2.) Een speelhuisje van hout is ongelofelijk duurzaam

Net omdat houten speelhuisjes uiteraard uit hout zijn vervaardigd spreekt het voor zich dat ze zich kenmerken door een duurzaam karakter. Ook dit is een punt waar vandaag de dag heel wat aandacht aan wordt besteed. Dit is ook de belangrijkste reden waarom er door ouders steeds vaker in de richting van speelgoed wordt gekeken die ook van hout is gemaakt in plaats van plastic. Bovendien geldt voor een houten speelhuisje altijd dat het hout waaruit ze is vervaardigd speciaal is behandeld. Hierdoor is ze uitstekend opgewassen tegen de negatieve invloeden die zich voordoen in de natuur. Met een houten speelhuisje kies je dan ook niet alleen voor een mooi en duurzaam exemplaar, daarnaast kenmerkt ze zich ook nog eens door een uitmuntende levensduur.

3.) Ook kinderen vinden een speelhuisje van hout gewoon leuker

Voor een speelhuisje dat is gemaakt van hout geldt in de praktijk dat ze er veel realistischer uitziet in vergelijking met een plastic exemplaar. Ook kinderen merken dat. Het gevoel dat ze ervaren tijdens het spelen in “hun” huisje is dan ook compleet anders. Bovendien is het zo dat een houten huisje ook de zelfstandigheid van je kleine vriend of vriendin kan prikkelen. Wacht bijvoorbeeld maar tot je als ouder wordt uitgenodigd voor de thee of de koffie in het speelhuisje! In ieder geval, wil je graag een leuk stekje creëren voor je kinderen ben je daarvoor op zoek naar een fijn speelhuisje? Dan kan kiezen voor een exemplaar dat is gemaakt van hout voor jou zeker en vast de moeite waard zijn. Je zal merken dat ook je kinderen er ongetwijfeld de tijd van hun leven mee zullen beleven.

Van schommels tot speelhuisjes, je vindt het op Wickey.nl!