Kit gebruik je voornamelijk om kieren en voegen af te dichten. Er zijn heel veel verschillende soorten kit en niet iedere kit is overal geschikt voor. We begrijpen dat dat soms verwarrend kan zijn. Ga je kit kopen? Dan is het dus belangrijk dat je de juiste kit kiest die geschikt is voor jouw klus. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten en waar je ze voor kunt gebruiken.

 

Welke soorten kit kun je kopen?

 

  1. Beglazingskit

Beglazingskit, ofwel glaskit, gebruik je voor het afdichten van voegen rondom raam- en deurkozijnen. Glaskit is bestand tegen water, UV en extreme weersomstandigheden. Daardoor is deze zeer geschikt om buiten te gebruiken. Sommige glaskitten zijn ook goed overschilderbaar.

 

  1. Acrylkit

Acrylkit of acrylaatkit is zeer geschikt is voor voegen waarbij geen werking te verwachten is. Deze kit droogt snel en is overschilderbaar, maar is minder elastisch. Acrylkit gebruik je dus voor voegen en kieren die weinig werken. Acrylkit is maar beperkt waterafstotend. Daarom raden we af om deze kit te gebruiken in een vochtige omgeving, zoals bijvoorbeeld een badkamer.

 

  1. Siliconenkit

Siliconenkit is een afdichtingskit op basis van siliconen en is zeer elastisch. Bovendien hecht deze kit goed aan alle gladde oppervlakken. In tegenstelling tot acrylkit, is deze kit wel geschikt voor sanitaire ruimtes. Het vormt direct een waterdichte verbinding met de ondergrond. Siliconenkit is goed bestand tegen hoge temperaturen, extreme weersomstandigheden, water en schimmel. Wil je deze kit kopen? Houd er rekening mee dat siliconenkit niet overschilderbaar is. 

 

  1. Lijmkit

Lijmkit is niet meer weg te denken uit de bouwwereld. De naam zegt het al: lijmkit gebruik je om materialen met elkaar te verlijmen waarbij enige elasticiteit en veerkracht nodig is. In vergelijking met traditionele lijmen, is lijmkit veel beter bestand tegen hitte en vocht. Daarom is lijmkit ideaal voor zowel binnen- als buitenprojecten.  

 

  1. Zwaluw kit

Zwaluw kit is een product van Den Braven. Den Braven is sinds de oprichting in 1974 gespecialiseerd in de productie van onder andere hoogwaardige ISO-gecertificeerde kitten. 

 

  1. Brandvertragende kit

Brandvertragende kit gebruik je wanneer ergens een brandvertragende afdichting nodig is. Denk hierbij aan de afdichting rond branddeuren, ramen en ventilatieopeningen. Deze kitsoort zwelt op bij blootstelling aan hitte. Hierdoor ontstaat een barrière die verspreiding van het vuur vertraagt.

Zoals je ziet zijn er verschillende kitsoorten die je elk voor andere klussen gebruikt. De juiste kit kopen kan dus best wel lastig zijn. We hopen dat dit artikel wat duidelijkheid heeft gegeven. Heb je toch nog vragen? Neem dan contact op met een specialist. Zij adviseren je graag.