Als je gaat klussen, moet je goed weten welke materialen je nodig hebt om je klus tot een goed einde te brengen. Wij willen je graag meer vertellen over een aantal houtsoorten. Het resultaat van je project kan namelijk staan of vallen met het soort hout dat je kiest. Hoe beter je weet wat de eigenschappen van diverse houtsoorten zijn, hoe beter je kunt kiezen wat jij nodig hebt voor jouw project. In dit artikel zullen wij in het bijzonder stilstaan bij plaatmaterialen. Per ruimte in je woning moet je andere materialen gebruiken zodat je een langdurig resultaat tegemoet kunt zien. Wil je liever niet zelf gaan zagen? Dan geven wij je ook nog een handige tip over waar je maatwerk kunt bestellen.

 

De voordelen van MDF

MDF platen worden in vrijwel ieder huis veelvuldig gebruikt. Dit hout komt uit de familie van de vezelplaten wat betekent dat de platen gemaakt worden door houtvezels samen te drukken. Daardoor kan dit hout ook niet splinteren waardoor het een heel flexibel in te zetten houtsoort is. Een MDF plaat is heel geschikt als afdeklaag omdat het een gladde houtsoort is. Daardoor is de plaat eenvoudig en goed over te schilderen, maar ook wanneer je het onbehandeld laat, zorgt deze houtsoort voor een heel goede look. Je kunt MDF platen in diverse diktes kopen. Het hout laat zich eenvoudig zagen in iedere vorm die je maar zou willen. 

 

Betonplex gaat jarenlang mee

Als je hout nodig hebt voor vochtige ruimtes, dan is betonplex een goede keus. Deze platen hout zijn gemaakt om vocht geen kans te geven. Het hout is bewerkt waardoor met een laag epoxy waardoor het geheel waterdicht is geworden. Dat maakt dat deze houtsoort ook veel gebruikt wordt bij het maken van bekistingen voor funderingen. Het hout wordt dan gebruikt om een mal te maken waar vervolgens het beton voor de fundering in gestort wordt. Vandaar ook de naam ‘betonplex’. Zorg er bij de toepassing van dit hout wel voor dat je de naden bewerkt omdat vocht hier anders wel een kans krijgt. Informeer bij je leverancier naar de mogelijkheden. 

 

Bestel je hout op maat

Met plaathout kun je snel werken, maar je moet wel zorgen dat je ze in de juiste maten krijgt. Je hoeft niet zelf aan te slag om je platen op maat te maken, je kunt namelijk ook maatwerk bestellen. Op een site als Opmaatzagen.nl kun je niet alleen alle denkbare soorten hout bestellen, als je doorgeeft wat je nodig heeft, wordt je hout in de afmetingen geleverd die jij hebt doorgegeven. Kijk even op deze site om te zien wat men voor je kan doen en geef dan je bestelling door. Je kunt je hout al op heel korte termijn in huis hebben.