Wanneer je kiest voor een nieuw dekbed, wil je natuurlijk graag dat deze aansluit bij jouw wensen en behoeften voor slaapcomfort. Tegenwoordig zijn de keuzemogelijkheden voor een nieuw dekbed oneindig. Denk aan verschillende groottes, materialen en de dikte van een dekbed. Het is belangrijk dat je eerst goed je eisen in kaart brengt die je stelt bij het kiezen van een dekbed. In dit blog worden verschillende soorten dekbedden besproken die als inspiratie kunnen dienen om een mooi dekbed te kiezen.

Dekbedden van ganzendons

Een ganzendons dekbed zou een erg goede keuze zijn om ervoor te zorgen dat jij verzekerd bent van een goede nachtrust. Dons is over het algemeen erg licht van gewicht en heeft een goede isolerende werking. Je hoeft je er dus geen zorgen over te maken dat je het koud hebt gedurende de nacht onder een dekbed van ganzendons. Het materiaal van dit dekbed voert ook goed het vocht af dat vrijkomt tijdens de nacht. Er zijn veel mensen die eerder de keuze gemaakt hebben voor dit type dekbed.

Synthetische dekbedden

Er zijn veel soorten dekbedden. Zo heb je ook de synthetische dekbedden. Deze dekbedden zijn vaak voordelig ten opzichte van andere materialen en zijn erg comfortabel. Synthetische dekbedden zijn erg soepel en bewegen makkelijk mee met je lichaam. Bij iedere temperatuuromstandigheden is een synthetisch dekbed een goede keuze. Of het nou warm of koud is in je slaapkamer, je ligt erg comfortabel onder dit type dekbed. Ten opzichte van andere dekbedden, is dit type ook erg geschikt voor wanneer je last hebt van allergieën. 

Dekbedden van kameelhaar

Naast bovenstaande materialen bestaan er ook dekbedden die gevuld zijn met kameelhaar. Een kameelharen dekbed is gevuld met wintervacht van kamelen, zoals de naam al verklapt. Deze vacht wordt verkregen door het uitkammen van kamelen. Kameelhaar is een erg duur product. Dit type dekbed is vaak geschikt voor mensen die veel waarde hechten aan een goed dekbed en het ervoor over hebben om wat meer geld te betalen. Het is aan jou welk type dekbed het meest geschikt voor jou is, maar alle materialen uit dit blog worden aangeraden door experts. Let wel goed op dat je bij het kiezen van een dekbed voor een goede combinatie met een geschikt hoofdkussen kiest, zodat jouw nachtrust altijd prettig zal verlopen.