In essentie omvat hang- en sluitwerk twee cruciale functies. Deze twee functies hebben te maken met een stukje decor, afwerking maar bovenal het beveiligen van je huis of pand. Een paar elementen die onder de categorie hang- en sluitwerk geplaatst kunnen worden zijn deurbeslag, scharnieren, raamsluiting en cilindersloten. Wil je graag dat je woning extra beveiligd is, dan moeten de zojuist opgenoemde aspFecten goed aangebracht zijn. Er zijn verschillende soorten hang- en sluitwerken die je kunt aanbrengen aan je deur of raam. Hierbij is het mogelijk om één te kiezen die goed binnen het kader van je interieur past.

Raamsluiting
Om de veiligheid van je huis te optimaliseren is het belangrijk dat je voor je raamsluiting, kiest voor een gedegen slot. Er zijn verschillende hang- en sluitwerken te verkrijgen voor je raam in de vorm van een raamboom. De verschillende varianten raambomen kunnen een ingebouwde raamuitzetter of bijzetsloten bevatten. Een goede tip is om te kiezen voor ramen die naar buiten opendraaien en voorzien zijn van dievenklauwen. Dit maakt het onmogelijk voor dieven om je huis in te breken. Indien je meer informatie wenst over de verschillende raamsluitingen kun je een bouwmaterialen shop raadplegen die gespecialiseerd is in het aanbrengen van hang- en sluitwerk.

Deurscharnieren
Scharnieren vormen de spil tussen je deur en kozijn. Het is belangrijk dat je de juiste scharnieren aanschaft voor het laten hangen van je deur. Indien dit niet het geval zal zijn, bestaat de kans dat je deur op den duur gaat hangen. Dit zal ook ervoor zorgen dat dieven vrij spel krijgen om je deur bij de geringste forcering open te krijgen en binnen te dringen. De juiste deurscharnieren zorgen ervoor dat je deur stevig wordt gehangen en na een tijdje niet zal hangen. Hou dus goed in de gaten dat je juiste deurscharnieren koopt.

Hangsloten
Hangsloten spelen ook een belangrijke rol wanneer het gaat om het waarborgen van een stukje veiligheid. Met een hangslot kun je je dievenijzer bijvoorbeeld stevig op slot doen. Je hebt hangsloten die je met een sleutel of een code kan ontgrendelen. Aan de hand van wat jezelf prefereert kun je een geschikte hangslot kopen. Ben je niet zo goed met onthouden van codes, dan is het raadzaam dat je niet kiest voor een hangslot met een code. Hangsloten kun je verkrijgen in verschillende afmetingen. Voor je dievenijzer kun je kiezen voor een dikke hangslot om het stevig op slot te zetten.

Andere typen hang- en sluitwerken
Andere typen hang- en sluitwerken zijn onder andere deurbeslag, deurdranger, -stoppers en buffers. Al deze werken kun je vinden in verschillende maten en modellen. Wil je huis graag extra beveiligen? Dan moet je zeker gebruik maken van hang- en sluitwerken. Op die manier maak je het moeilijker voor de dieven.

 

Bron: Designlife.nl